joi, 13 decembrie 2007

Afrodisiace naturale


Ciocolata este un excelent excitant, datorita teobrominei (un activ extras din boabele arborelui de cacao) care declanseaza secretia endorfinei - hormon al placerii - la nivelul creierului.Fructe :
Piersica - cu coaja sa catifelata si miezul onctuos;
Rodia - simbol al fecunditatii.
Caisa - fructul lui Venus
Smochina
Avocado
Ananasul.


Laudate pentru virtutile afrodisiace sunt si scoicile. Dar oare ce de la aceste delicii au proprietati stimulante? Fosforul si iodul sau carnea lor laptoasa? Inca ramane un mister.

Legume
Sparanghelul este o leguma cu reputatie afrodisiaca inca din Antichitate, poate si datorita formei sale falice.

Condimentele se bucura si astazi de cea mai mare reputatie in randul afrodisiacelor naturale. Ardeiul iute si piperul sunt cunoscute ca stimulente ale circulatiei si care dau un gust picant vietii amoroase. Scortisoara si cuisoarele sunt de mult timp activante ale simturilor, inspirand indragostitii. Fara a uita de sofran, nucsoara, cardamone sau chimen, mereu prezente in bucataria orientala tocmai pentru efectele lor asupra libidoului.

Exemplu de meniu

Incepeti cu un platou cu fructe de mare, apoi va flatati simturile cu un pui marinat in suc de lamaie verde, cu ghimbir, scortisoara si miere, acompaniat de orez basmati cu sofran.
La desert, savurati o salata de piersici cu vanilie (are reputatia de a ridica performantele sexuale, cu conditia sa folositi semintele batonului de vanilie). Nu trebuie uitata nici ambianta, care poate fi intregita de aromele uleiurilor esentiale de iasomie, magnolie, busuioc sau menta... Puneti cateva picaturi in difuzorul de aromoterapie si totul va fi perfect

Niciun comentariu: